Tarragona

miércoles, 15 de septiembre de 2010

Sortida a PRENSA DE PxC TARRAGONA


PLATAFORMA PER CATALUNYA I TARRAGONA DECIDEIX, NOVETATS DE L'OFRENA DE LA DIADA

Ballesteros reclama millorar el finançament dels ajuntaments i rebutja el programa independentista d'ERC

Prop de trenta entitats han participat a l’ofrena floral davant del monument a Rafael Casanova de Tarragona en motiu d’una Diada que ha reflectit, com mai, les transformacions que està vivint el país. L’evidència d’un canvi sociològic, del qual n’acaba bebent la política tard o d’hora, ha estat protagonitzada per la presència de dues entitats tan diverses com la Plataforma Tarragona Decideix i de Plataforma per Catalunya (PxC).

J.S. / TARRAGONA.- La primera, creada per promoure un referèndum que permeti als tarragonins pronunciar-se sobre la independència del país respecte Espanya, ha estat l’única de les associacions, partits o sindicats aplaudida pel públic assistent a l’acte institucional per excel•lència de la festa nacional juntament amb l’alcalde de l’Alguer. La segona ha passat desapercebuda. I això a pesar de que el partit d’Anglada es presenta a les autonòmiques i que els dos caps de llista per la circumscripció de Tarragona, la calafellenca Myriam Muñoz i el tortosí Jordi Casanova, han confirmat després de l’ofrena a Tarragona21.cat que presentaran llista a les properes municipals a la ciutat.

Les dues realitats s’han fet paleses tot just després que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, fes una crida a evitar “les fractures socials” durant el seu parlament. Una intervenció en la que també ha recordat “la moció aprovada pel ple el passat juliol per amplíssima majoria que demanava no defallir en la defensa de l’Estatut”. Un cop fixat el temari polític del seu parlament amb una “crida a la revolta cívica pacífica” a favor del text mutilat pel Tribunal Constitucional, Ballesteros ha rescatat de l’arxiu la mateixa petició formulada l’any passat davant del mateix escenari. Una reivindicació que ell mateix ha titllat de “profètica” perquè lamenta “la mala situació en la que es troba el finançament dels ajuntaments, especialment els més petits”. L’alcalde ha assegurat que el consistori tarragoní té “els deures fets” i “no patirem perquè vam ser previsors”.

Tot i amb això no s’ha estat d’afirmar que “la democràcia no serà plena si no s’arranja” la supervivència econòmica de les “administracions més properes als ciutadans. Som la primera trinxera en la vertebració de tot un poble”, ha deixat anar abans de fer una reflexió en relació directe als comicis de la tardor. A l’hora de referir-se a l’Estatut l’alcalde s’ha mostrat partidari "d’evitar aventures estèrils”. Una cita directe que rebutjava la proposta programàtica d’ERC de posar com a condició per a futurs pactes postelectorals la convocatòria d’un referèndum per a la independència. Ballesteros ha precisat les seves paraules posteriorment, un cop acabat l’acte d’homenatge a Salvador Allende al Camp de Mart. “No hem de triar dreceres estranyes ni maximalismes fàcils. El PSC és federalista i no independentista. Una altra cosa és Convergència, que ja s’ha declarat independentista. D’Unió no ho sabem, perquè encara no li hem escoltat la veu. Aquest llistó pot servir de referent a ERC, però a